Pasta z łososiem

Lekkie danie z rybą

Makaron z łososiem
Makaron z łososiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, trzymaj w cieple. 

2. Obierz i drobno poszatkuj cebule. Wrzuć je na dużą patelnię z 2 łyżkami rozgrzanej oliwy. Chwilę smaż. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek. Smaż razem jeszcze 2-3 minuty. 

3. Filet z łososia opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Pokrój w plastry, a potem w paski. Wrzuć na patelnię z cebulą i czosnkiem, chwilę smaż razem. 

4. Wlej kwaśną śmietanę. Wrzuć odcedzony makaron. Ogrzewaj całość na małym ogniu, cały czas mieszając. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zdejmij naczynie z kuchenki. 

5. Opłucz i osusz po pół pęczka natki oraz koperku. Listki i piórka oderwij od gałązek, poszatkuj. Dodaj do gotowego dania, przemieszaj. Na koniec posyp danie mieloną papryką

Brownie z wiśniami INTERIA.PL
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas