Pasztet cukiniowy z kaszą i serem

Ser żółty zamień na mozzarellę light, która również świetnie się rozpuszcza i doda potrawie smaku, a zmniejszy kaloryczność dania.

Ciasto z cukinią
Ciasto z cukinią123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cukinie i obrane marchewki umyj, osusz, grubo zetrzyj. Startą cukinię mocno odciśnij. Żółty ser zetrzyj na tarce o małych otworach. Przygotowane składniki przełóż do miseczki. Dodaj kaszę mannę oraz kaszkę kukurydzianą. Wbij jajka. Wlej olej. Wsyp sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dobrze wymieszaj. 

2. Tortownicę (śr. 26 cm) posmaruj cienko olejem. Nałóż masę warzywną. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 180 st. Piecz przez 1 godzinę. Wystudź w tortownicy.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas