Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną

Smacznie nadziane pieczarki to nie tylko świetny pomysł na przystawkę do dania obiadowego, ale także doskonała propozycja ciepłej przekąski imprezowej. Przygotowanie farszu z kaszy gryczanej nie zajmuje dużo czasu, więc bez problemu uporasz się z tym nawet przed wizytą niespodziewanych gości.

Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną
Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 dużych pieczarek
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej
  • 80 g żółtego sera
  • łyżka masła
  • olej
  • sól, pieprz

Zobacz, jak krok po kroku przygotować smacznie nadziane jajka:

Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną – przepisInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?