Pieczeń rzymska z warzywami

Pieczeń z warzywami
Pieczeń z warzywami123RF/PICSEL

Warstwowiec z pomidorkami oraz bazylią

Składniki

  • 80 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 2 kromki czerstwego chleba tostowego (albo mała kajzerka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki ostrej musztardy (np. sarepskiej)
  • 2 jajka
  • po 10–12 małych pomidorków żółtych i czerwonych
  • 1 pęczek bazylii
  • chili w proszku
  • sól
  • czarny pieprz
  • olej (do formy)

Sposób przygotowania

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Pieczeń z boczkiem
Pieczeń z boczkiem123RF/PICSEL

Pikantny keks z fasolką

Składniki

  • 2 tosty
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 4 marchewki
  • 3 szalotki
  • 1 jajko
  • 1/2 pęczka rozmarynu
  • 10 dag chudego wędzonego boczku w plasterkach
  • 1 łyżka masła
  • tłuszcz do formy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Zapiekanka marokańskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Pieczeń brokułowa
Pieczeń brokułowa123RF/PICSEL

Rolada brokułowa

Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 2 jajka
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 2/3 szkl. mleka
  • 1 mała cebula
  • 1 duży brokuł
  • 20 dag fety
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano i tymianek
  • olej (do blachy)

Sposób przygotowania

Przepis na roladki z grillowanego bakłażanaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?