Pieczone jabłka z granolą

Deser w sam raz na jesień!

Nadziewane jabłka
Nadziewane jabłka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 150 stopni. C Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Do miski wsyp płatki, ziarna, wórki, pestki, sól i cynamon. Wymiejszaj. Rozmieszaj miód z herbatą i wlej do miski z płatkami. Wymieszaj dokładnie i rozłóż równomiernie na przygotowaną blachę. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 10 minut, po czym przemieszaj płatki i piecz kolejne 10 minut - płatki powinny osiągnąć złocisto-miodowy kolor. Jabłka umyj, odetnij od góry, wydrąż gniazda nasienne i w ich miejsce wsyp granolę. Zapiekaj owoce przez około 20-30 min. w temperaturze 180 stopni C. Podawaj polane miodem. Resztę granoli wsyp do słoika - idealnie będzie z pleśniowym serem smakowała na śniadanie z jogurtem lub mlekiem.

Jak zrobić jabłka pieczone?Interia Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas