Pieczone orzechy

Zdrowsze niż czekolada czy cukierki!

Pieczone orzeszki najlepiej przechowywać w zamykanym pojemniku
Pieczone orzeszki najlepiej przechowywać w zamykanym pojemniku 123RF/PICSEL

Składniki:

  • pół kg obranych orzechów
  • białko
  • niepełna szklanka cukru pudru
  • łyżka cynamonu
  • pół łyżeczki soli

Przygotowanie:

1. Białko ubij z łyżką wody na sztywną pianę. Orzechy wsyp do miseczki, dodaj pianę, wymieszaj.

2. Cukier puder, cynamon i sól połącz, posyp orzechy, wymieszaj.

Orzeszki wysyp na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz ok. 50 min w 120°C, kilka razy mieszając w trakcie pieczenia.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas