Reklama

Reklama

Pieczone ziemniaczki

Idealny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • płaska łyżeczka wędzonej papryki
  • płaska łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka oregano

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i obrać, gotować następnie w osolonej wodzie przez 15 minut. Ziemniaki powinny być już lekko miękkie ale nie ugotowane całkowicie.

Reklama

Odcedzić ziemniaki, ostudzić. Następnie polać olejem i posypać przyprawami równomiernie,

Tak przygotowane ziemniaki piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Obracać w trakcie pieczenia.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje