Pieczone ziemniaki faszerowane grzybami
Ziemniaki umyj, oczyść, natrzyj solą i ponakłuwaj widelcem.
Składniki dla 4 osób:
- 4-6 dużych ziemniaków
- 100 g grzybów
- 100 g bryndzy
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
Ziemniaki umyj, oczyść, natrzyj solą i ponakłuwaj widelcem. Upiecz w piekarniku. Gdy ostygną, przekrój je na pół i wydrąż środki (zostanie twarda, słona skorupka). Podduszone grzyby wymieszaj z posiekaną i zrumienioną na maśle cebulą oraz wydrążonym farszem i bryndzą. Posól, popieprz i nafaszeruj masą ziemniaki. Piecz ok. 20 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 1 godzina 15 minut