Pieczony karp z miodem

Proste składniki, wyjątkowy smak.

Karp w miodzie
Karp w miodzie123RF/PICSEL

Składniki

  • karp 1, 5 kg
  • 8 łyżek miodu
  • 4 cebule
  • czarny pieprz, sól
  • 1 łyżka kolendry
  • 50 g masła

Przygotowanie

Rozdrobnij kolendrę. Ponacinaj rybę, usuń płetwy. Dopraw solą, pieprzem, kolendrą. Posiekana cebulę podsmaż na złoty kolor. Dodaj trochę oleju roślinnego i miód. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Ostudź. Nałóż parę łyżek do naczynia żaroodpornego. Włóż karpia i polej resztą sosu, przykryj folią aluminiową.

Piecz w 180 st. 30 minut. Zdejmij folię. Piecz 5 minut w 220 st. C

Łosoś miętowyInteria Kulinaria
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas