Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 duże cebule
  • łyżka oleju rzepakowego
  • garść suszonych grzybów (borowików lub podgrzybków)
  • garść suszonych śliwek
  • 200 g serka naturalnego (takiego jak do smarowania pieczywa)
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • 500 g mąki
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżki kurkumy suszonej lub łyżka świeżej tartej
Zmysłowe smaki: Pierogi z truskawkami Zmysłowe smakiINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?