Pierogi z kapustą i grzybami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 50 dag mąki (typu 500)
  • 250 ml wody
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego lub rzepakowego
  • 1 jajko,
  • szczypta soli
6 porcji

Składniki

na farsz

  • 1 kg kapusty kwaszonej
  • 1 marchewka
  • 7 dag suszonych grzybów
  • 2 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • szczypta majeranku
  • 1 duża cebula
  • 2–3 listki laurowe
  • 3–4 ziarenka ziela angielskiego
  • sól i pieprz
Zmysłowe smaki: Krokiety z kapustą i grzybamiINTERIA.TVInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?