Pierogi z pieczarkami i serem żółtym

Rozgrzej się jesienią!

Pierogi z pieczarkami i serem żółtym
Pierogi z pieczarkami i serem żółtym materiały prasowe

Pierogi z pieczarkami i serem żółtym

Sposób przygotowania:

1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać starte na grubym oczku pieczarki i chwilę poddusić, żeby woda częściowo odparowała. Pod koniec dodać masło,  bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszać. Gdy farsz ostygnie dodać pokrojony w kostkę ser żółty.

2. Do przesianej mąki dodać olej i powoli mieszając wlewać wodę. Wyrobić ciasto na jednolitą elastyczną masę (cechą charakterystyczną dobrze wyrobionego ciasta są liczne pęcherzyki po jego przekrojeniu). Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować i wykroić krążki. Do każdego nałożyć wystudzony farsz i  ulepić pierogi. Wrzucić go wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 3 minuty od wypłynięcia.

3. Po wystudzeniu, pierogi można podsmażyć na oleju aż do osiągnięcia złotego koloru.

Smacznego!

Zmysłowe smaki: Tarta z kurkami Interia.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas