Pierożki z mięsem, groszkiem i kapustą

Jeśli Twoi domownicy lubią zapiekane dania, to teraz, gdy można kupić mnóstwo świeżych warzyw, jest najlepszy sezon na te pyszne potrawy. A więc do dzieła!

Pierożki z groszkiem
Pierożki z groszkiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę wymieszaj z solą i kurkumą, dodaj żółtka i dolewaj wodę do momentu, aż powstanie zwarte i jednolite ciasto. Odstaw na chwilę w ciepłe miejsce. 

2. Cebulę podsmaż z mięsem. Przypraw, dodaj jajko i ser. Z ciasta i farszu sklejaj pierożki. Gotuj. Na maśle podsmaż kapustę z koperkiem, dodaj groszek i przemieszaj. W naczyniu ułóż kapustę z groszkiem, pierożki. Posyp serem, zapiekaj 15 minut w temp. 180 st. C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas