Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 piersi z kaczki
  • 150 g śliwki kalifornijskiej
  • 1 kieliszek śliwowicy
  • 2 łyżeczki zielonego pieprzu marynowanego
  • Skórka ścięta z cytryny
  • Sól, pieprz
  • 4 gałązki rozmarynu
2 porcje

Składniki

na komosę

  • 1 szklanka komosy ryżowej różnokolorowej
  • Skórka z 1 cytryny
  • Kilka gałązek świeżej mięty
  • 1 łyżka masła
  • 1 papryczka chilli
  • 1 mango
  • 1 szklanka lekkiego bulionu drobiowego

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Pierś gęsi z musem jabłkowo-imbirowymINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?