Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami

Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami zaskoczy naszych domowników! Ten obiad jest naprawdę pyszny i oferuje wspaniałe doznania! Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami to uniwersalne danie, które cieszy się ogromną popularnością.

Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami skradnie serca entuzjastów drobiu
Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami skradnie serca entuzjastów drobiuINTERIA.PL

Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami - przygotowanie

1. Pieczarki pokroić na plasterki, cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek rozgnieść za pomocą praski, całość przesmażyć na maśle, doprawiając solą i pieprzem.

2. Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku.

3. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować majonezem, następnie położyć na nich pieczarki i plasterki sera żółtego.

4. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach przy grzaniu góra-dół.

Poznaj też inne sposoby na kurczaka:

Zobacz również:

Doskonałe piersi z kurczaka z szynką i seremInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas