Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami
Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami zaskoczy naszych domowników! Ten obiad jest naprawdę pyszny i oferuje wspaniałe doznania! Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami to uniwersalne danie, które cieszy się ogromną popularnością.
Pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami - przygotowanie
1. Pieczarki pokroić na plasterki, cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek rozgnieść za pomocą praski, całość przesmażyć na maśle, doprawiając solą i pieprzem.
2. Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku.
3. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować majonezem, następnie położyć na nich pieczarki i plasterki sera żółtego.
4. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach przy grzaniu góra-dół.
Poznaj też inne sposoby na kurczaka:
Zobacz również: