Reklama

Reklama

Pierś z serem i ogórkiem

Nie masz pomysłu na obiad? Oto przepis na pierś z serem i ogórkiem. Smakuje doskonale!

Składniki na 4-6 porcji:


  • 80 dag piersi kurczaka
  • 4 ogórki gruntowe
  • 6-8 plastrów żółtego sera
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina
  • sól, pieprz
  • ostra papryka
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • świeży koperek

Reklama


Sposób przygotowania:

1. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Mięso pokroić w plastry, lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na każdy położyć plaster sera i kilka słupków ogórka, zawinąć i związać lub spiąć.

2. Na oleju usmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć z patelni, wlać na nią wino i śmietanę. Gdy się zagotują, dodać musztardę i masło. Doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu. Polać mięso, udekorować koprem.

Dowiedz się więcej na temat: kurczak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje