Pierś z serem i ogórkiem
Nie masz pomysłu na obiad? Oto przepis na pierś z serem i ogórkiem. Smakuje doskonale!

Składniki na 4-6 porcji:
- 80 dag piersi kurczaka
- 4 ogórki gruntowe
- 6-8 plastrów żółtego sera
- 2 łyżki musztardy
- 1 szklanka śmietanki 30%
- 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina
- sól, pieprz
- ostra papryka
- olej do smażenia
- 1 łyżka masła
- świeży koperek
Sposób przygotowania:
1. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki. Mięso pokroić w plastry, lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na każdy położyć plaster sera i kilka słupków ogórka, zawinąć i związać lub spiąć.
2. Na oleju usmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć z patelni, wlać na nią wino i śmietanę. Gdy się zagotują, dodać musztardę i masło. Doprawić solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu. Polać mięso, udekorować koprem.