Składniki: - 0,5 kg. piersi z kurczaka, - 0,5 kg. brzoskwini, - mała cebula, - 3 łyżki płatków migdałowych, - kilka listków natki pietruszki, - sól, pieprz, - cukier, - 200 ml. śmietanki 30 proc. Przygotowanie: Cebulę posiekać, brzoskwinie sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, wypestkować i pokroić. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanej patelni na zloty kolor z każdej strony. Usmażone mięso odłożyć w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać brzoskwinie, smażyć chwilę i zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, gotować do zgęstnienia sosu. Mięso zagrzać w sosie i podawać z ryżem lub makaronem. Dekorować listkami natki pietruszki, posypać prażonymi płatkami migdałów. Czas przygotowania: 50 min. Przepis na 4 osoby.