Reklama

Pietruszkowe puree

Doskonały zamiennik ziemniaków w tradycyjnym obiedzie. Puree z pietruszki świetnie smakuje w zestawie z pieczoną rybą lub kurczakiem.


Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • 4-5 dorodnych korzeni pietruszki
  • dwie szklanki mleka
  • masło
  • sól
  • gałka muszkatałowa
  • ziarna jałowca
  • liść laurowy

Pietruszkę obrać, opłukać, pokroić na mniejsze kawałki.

Zalać mlekiem, dodać jałowiec, sól i liście laurowe. Gotować do miękkości.

Gotowe warzywa wyjąć, dodać masło i gałkę muszkatałową. Zmiksować na gładko lub rozgnieść widelcem.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama




INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: puree | pietruszka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy