Pikantna wieprzowa rolada

Zachwyć gości tym prostym daniem.

Zamiast jednej dużej rolady, możesz zrobić kilka mniejszych
Zamiast jednej dużej rolady, możesz zrobić kilka mniejszych123RF/PICSEL

Przygotowanie

Rozetnij schab i rozbij. Dopraw mięso solą i pieprzem. Paprykę i papryczki chili przekrój na pół, usuń nasiona. Gotuj je przez chwilę we wrzątku. Rozłóż na płacie mięsa i zwiń w roladę.

Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso. Następnie przełóż mięso do brytfanny. Na patelnię wlej 150 ml wody, zagotuj, wlej sos do brytfanny. Dodaj zioła i piecz w 220 stopniach C przez 90 minut, do miękkości.

Do sosu w brytfannie dodaj 200 ml wody i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Włóż drugą papryczkę chili i połowę masła.

Warzywa pokrój i obgotuj. Podsmaż na maśle. Podawaj z mięsem podlanym sosem.

Roladki z kurczaka z suszoną śliwkąInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas