Reklama

Reklama

Piknikowa sałatka z pomarańczą i burakami

Buraka obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.

Składniki:

  • 4-6 łyżek dressingu (np. Kuhne - Dressing Vinegrette, butelka 250 ml)
  • 1 czerwony burak
  • 2 średnie pomarańcze
  • 1 owoc granatu
  • 1 świeży ogórek
  • 100 g roszponki
  • garść orzechów włoskich
  • 100 g koziego sera

Reklama

Sposób przygotowania:


Buraka obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Pomarańcze obierz, usuń białą skórkę i pokrój owoce na segmenty. Granat przekrój na pół i wyjmij ze środka ziarenka z miąższem. Kozi ser pokrój w drobne kostki. W plastikowym pudełku ułóż liście roszponki, dodaj buraki, owoce i kozi ser. Sałatkę skrop dressingiem, np. Vinaigrette marki Kuhne i posyp orzechami włoskimi.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje