Piszinger. Wafel z nadzieniem
Tradycyjny deser bez najmniejszego wysiłku. Przekładany wafel świetnie smakuje z karmelem, czekoladą lub masą waniliową. Wszystkie składniki znajdziesz w najbliższym spożywczym.

Składniki
- opakowanie wafli
- 1 kg cukru
- aromat waniliowy
- masło
- płatki migdałowe
- cynamon
- mleko
Cukier wsyp do garnka z grubym, solidnym dnem. Postaw na małym ogniu. Mieszaj aby uniknąć przypalenia. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać, dodaj masło i szczyptę cynamonu. Podlej chlustem mleka by nie przywarł do dna.Ciągle mieszając dodaj kilka kropel aromatu waniliowego. Płatki migdałowe pokrusz i dosyp do masy.Gdy cukier się rozpuści. Odstaw rondelek z zawartością na bok, aby masa stężała.Smaruj wafle warstwami. Pokrój na drobno i polej sosem czekoladowym.***Zobacz także:Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program