Piszinger. Wafel z nadzieniem

Tradycyjny deser bez najmniejszego wysiłku. Przekładany wafel świetnie smakuje z karmelem, czekoladą lub masą waniliową. Wszystkie składniki znajdziesz w najbliższym spożywczym.

Piszinger z domowym karmelem
Piszinger z domowym karmelem123RF/PICSEL

Cukier wsyp do garnka z grubym, solidnym dnem. Postaw na małym ogniu. Mieszaj aby uniknąć przypalenia. 

Gdy cukier zacznie się rozpuszczać, dodaj masło i szczyptę cynamonu. Podlej chlustem mleka by nie przywarł do dna.

Ciągle mieszając dodaj kilka kropel aromatu waniliowego. Płatki migdałowe pokrusz i dosyp do masy.

Gdy cukier się rozpuści. Odstaw rondelek z zawartością na bok, aby masa stężała.

Smaruj wafle warstwami. Pokrój na drobno i polej sosem czekoladowym.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

"Ewa gotuje": Lody kokosowe na ananasiePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas