Reklama

Reklama

Piszinger. Wafel z nadzieniem

Tradycyjny deser bez najmniejszego wysiłku. Przekładany wafel świetnie smakuje z karmelem, czekoladą lub masą waniliową. Wszystkie składniki znajdziesz w najbliższym spożywczym.

Składniki

  • opakowanie wafli
  • 1 kg cukru
  • aromat waniliowy
  • masło
  • płatki migdałowe
  • cynamon
  • mleko

Cukier wsyp do garnka z grubym, solidnym dnem. Postaw na małym ogniu. Mieszaj aby uniknąć przypalenia. 

Gdy cukier zacznie się rozpuszczać, dodaj masło i szczyptę cynamonu. Podlej chlustem mleka by nie przywarł do dna.

Ciągle mieszając dodaj kilka kropel aromatu waniliowego. Płatki migdałowe pokrusz i dosyp do masy.

Gdy cukier się rozpuści. Odstaw rondelek z zawartością na bok, aby masa stężała.

Smaruj wafle warstwami. Pokrój na drobno i polej sosem czekoladowym.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: wafle

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje