Pizza z klopsikami

Doskonała na rodzinny obiad!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Zrób klopsy: kajzerkę odciśnij. Cebulę posiekaj. Połącz mięso, bułkę, jajko,musztardę, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę.Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj klopsy i wstaw do lodówki na 15 minut. Następnie obsmaż na oleju ze wszystkich stron.

2. Przygotuj sos: podsmaż posiekaną cebulę na oleju, dodaj przeciśnięty przezpraskę czosnek i obrane, pokrojone pomidory (lub przecier). Smaż 2 minuty. Wlej bulion, dodaj musztardę, paprykę,sól, pieprz. Zredukuj. Do sosu wrzuć klopsy. Duś jeszcze 5-10 minut.

3. Uformuj podłużne placki pizzy.Posmaruj je sosem z klopsików. Rozłóż klopsy. Połóż obie pizze na natłuszczonej blasze. Piecz w najwyższej temp.piekarnika ok. 10-15 min, aż brzegi ciasta się mocno zrumienią.Podaj z dowolnymi ziołami.

Klopsiki z indyka w sosie koperkowym TV Interia
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas