Pizza z wędzonym kozim serem i pomidorami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • Ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • ok. 20 g drożdży
  • 2-3 łyżeczki oliwy
  • 2/3 szklanki ciepłej wody (o temp. maksymalnie 40°C)
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru; dodatki: sos pomidorowy
  • wędzony kozi ser (ok. 200-250 g)
  • 4-6 pomidorów
  • zioła do posypania pizzy (może być bazylia, natka pietruszki, szczypiorek – co lubisz)
4-6 porcji

Sposób przygotowania

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?