Placek jabłkowy z kruszonką migdałowo-słonecznikową

Składniki

  • 2 i 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 10 dag pestek słonecznika
  • 10 dag migdałów bez skórki
  • 1 i 1/3 szkl. brązowego cukru
  • szczypta soli
  • 35 dag miękkiego masła
  • 1 kg jabłek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 3 łyżki + 1 szkl. białego cukru
  • 1 kg mielonego twarogu
  • 4 jajka
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 1 op. cukru waniliowego,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/3 szkl. gęstej kwaśnej śmietany
  • tłuszcz do blachy
24 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Klasyczna szarlotkaINTERIA.TVInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?