Reklama

Reklama

​Placuszki z kabaczka i marchwi

Rozpoczął się sezon na kabaczki. Podpowiadamy jak przygotować smaczne i zdrowe danie dla twojego dziecka.

      

Składniki:


  •   2 ugotowane marchewki, starte na tarce 
  •   1 kabaczek, starty na tarce
  •   1  jajko
  •   2 łyżki mąki bezglutenowej
  •   cebula
  •   sól
  •   pieprz
  •   czosnek
  •   zielona pietruszka
  •   olej

Reklama


  Sposób przygotowania:

Kabaczka, marchew, posiekaną i podsmażoną cukinię, przyprawy i zieleninę, wymieszać. Dodać mąkę. Na 15 minut odstawić, aby masa napęczniała. Rozgrzać olej, smażyć na zloty kolor małe placuszki. Podawać ze śmietaną lub ketchupem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje