Reklama

Reklama

​Placuszki z kabaczka i marchwi

Rozpoczął się sezon na kabaczki. Podpowiadamy jak przygotować smaczne i zdrowe danie dla twojego dziecka.

      

Składniki:


  •   2 ugotowane marchewki, starte na tarce 
  •   1 kabaczek, starty na tarce
  •   1  jajko
  •   2 łyżki mąki bezglutenowej
  •   cebula
  •   sól
  •   pieprz
  •   czosnek
  •   zielona pietruszka
  •   olej


  Sposób przygotowania:

Kabaczka, marchew, posiekaną i podsmażoną cukinię, przyprawy i zieleninę, wymieszać. Dodać mąkę. Na 15 minut odstawić, aby masa napęczniała. Rozgrzać olej, smażyć na zloty kolor małe placuszki. Podawać ze śmietaną lub ketchupem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy