​Placuszki z kabaczka i marchwi

Rozpoczął się sezon na kabaczki. Podpowiadamy jak przygotować smaczne i zdrowe danie dla twojego dziecka.

Placuszki z kabaczka i marchwi
Placuszki z kabaczka i marchwi123RF/PICSEL

Składniki:

  •   2 ugotowane marchewki, starte na tarce 
  •   1 kabaczek, starty na tarce
  •   1  jajko
  •   2 łyżki mąki bezglutenowej
  •   cebula
  •   sól
  •   pieprz
  •   czosnek
  •   zielona pietruszka
  •   olej

Sposób przygotowania:

Kabaczka, marchew, posiekaną i podsmażoną cukinię, przyprawy i zieleninę, wymieszać. Dodać mąkę. Na 15 minut odstawić, aby masa napęczniała. Rozgrzać olej, smażyć na zloty kolor małe placuszki. Podawać ze śmietaną lub ketchupem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas