​Placuszki z kabaczka i marchwi

Rozpoczął się sezon na kabaczki. Podpowiadamy jak przygotować smaczne i zdrowe danie dla twojego dziecka.

Placuszki z kabaczka i marchwi
Placuszki z kabaczka i marchwi123RF/PICSEL

Składniki:

  •   2 ugotowane marchewki, starte na tarce 
  •   1 kabaczek, starty na tarce
  •   1  jajko
  •   2 łyżki mąki bezglutenowej
  •   cebula
  •   sól
  •   pieprz
  •   czosnek
  •   zielona pietruszka
  •   olej

Sposób przygotowania:

Kabaczka, marchew, posiekaną i podsmażoną cukinię, przyprawy i zieleninę, wymieszać. Dodać mąkę. Na 15 minut odstawić, aby masa napęczniała. Rozgrzać olej, smażyć na zloty kolor małe placuszki. Podawać ze śmietaną lub ketchupem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?