Plastry cielęce z warzywami

Pomysł na smaczny obiad.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 70 dag giczy cielęcej z kością
  • pieprz
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • olej
  • 2 łyżki masła
  • marchewka
  • 1/2 pora pietruszka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l wody
  • 3 listki laurowe
  • ziele angielskie
  • 1/2 szklanki fasoli Jaś
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • sól
  • 1/2 szklanki wina
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój, natrzyj pieprzem. Obtocz w mące, obsmaż. W garnku rozpuść masło, dodaj pokrojoną marchewkę, por, pietruszkę, cebulę i czosnek. Włóż mięso i zalej wodą. 

2. Dodaj przyprawy, fasolę. Duś ok. 1,5 godz. Dodaj sól, wino, przecier pomidorowy. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje