Po amerykańsku

Ciasto w amerykańskim stylu.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

1 kg jabłek,
- cukier puder,
- 3 szklanki mąki,
- 3 jaja,
- 2 szklanki cukru,
- 1,5 szklanki oleju,
- 2 łyżeczki sody,
- po 2 łyżeczki kakao i cynamonu,
- garść rodzynek i garść orzechów włoskich

Przygotowanie:

Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Jajka utrzeć z cukrem, dolewać stopniowo olej (stale ucierając). Do gotowej masy wsypać mąkę, sodę i kakao. Wymieszać. Dodać rodzynki i orzechy. Starannie utrzeć, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
Na końcu połączyć masę z jabłkami. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 45 min w temp. 180 st. C. Posypać cukrem pudrem.
Czas przygotowania 30 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas