Półkrem z kurek
Ta aksamitna i aromatyczna zupa zachwyci was smakiem.

Składniki
- 50 dag kurek
- 1 l bulionu drob.
- 5 ziemniaków
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 8 łyżek sosu sojowego
- sól i pieprz
- łyżka masła
- 1/3 szkl. białego wina
- gałka muszk.
- 1 szkl. śmietany 30 proc.
- zioła
4 osób
Sposób przygotowania
1. Dokładnie oczyść kurki i pokrój. Cebule posiekaj drobno w kostkę. Zeszklij na maśle razem z kurkami i ziemniakami (ok. 10 min). Dodaj rozdrobniony czosnek, wino, bulion, sos i przyprawy. Gotuj około 15 minut, po tym czasie zblenduj (część grzybków pozostaw w całości). 2. Wlej śmietanę, wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 min. Oprósz ziołami.