Reklama

Reklama

Półkrem z kurek

Ta aksamitna i aromatyczna zupa zachwyci was smakiem.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 50 dag kurek
  • 1 l bulionu drob.
  • 5 ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 łyżek sosu sojowego
  • sól i pieprz
  • łyżka masła
  • 1/3 szkl. białego wina
  • gałka muszk.
  • 1 szkl. śmietany 30 proc.
  • zioła

Sposób przygotowania

1. Dokładnie oczyść kurki i pokrój. Cebule posiekaj drobno w kostkę. Zeszklij na maśle razem z kurkami i ziemniakami (ok. 10 min). Dodaj rozdrobniony czosnek, wino, bulion, sos i przyprawy. Gotuj około 15 minut, po tym czasie zblenduj (część grzybków pozostaw w całości). 

2. Wlej śmietanę, wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 min. Oprósz ziołami.   

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje