Półmisek z pieczarkami

Półmisek z pieczarkami
Półmisek z pieczarkami123RF/PICSEL

Składniki

- sałatka

  • 3/4 szkl. suchej zielonej soczewicy
  • ok. 20 dag (1,5 opakowania) mieszanki zielonych sałat
  • 25 dag pieczarek marynowanych
  • 2 czerwone cebule
  • 1 łyżka oliwy

- sos

  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 łyżeczka zalewy z pieczarek
  • 1 płaska łyżeczka cukru lub miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • po szczypcie ostrej papryki i świeżo mielonego
  • pieprzu
  • sól do smaku

Sposób przygotowania

Przepis na pieczarki faszerowaneInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?