Reklama

Reklama

Porras: Hiszpańskie pałeczki na słodko

Prosty przepis na przygotowanie przepysznego deseru, który będzie i sycący, i wyborny w smaku! Smażone ciasto drożdżowe, wyciskane na gorący olej, tworzące przez to nietypowe kształty pałeczek. W kilka chwil przyrządzicie jeden z najprostszych deserów, który kocha cała Hiszpania! Zobaczcie, jak zrobić słodkie porras!

Składniki

  • 1 l wody
  • 0,5 kg mąki
  • 1 torebka drożdży w proszku
  • 4 duże łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 l oleju

Jak przygotować ciasto i usmażyć słodkie pałeczki? Zobacz:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: smażone ciasta | kuchnia hiszpańska

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje