Porzeczkowy chłodnik z orzechami włoskimi i mleczkiem kokosowym
Zupy owocowe to doskonała propozycja na upalne dni. Lekkie, delikatne w smaku, najlepiej smakują lekko schłodzone. Chłodnik przygotowany na bazie porzeczek, nie tylko zachwyca swoim kolorem, ale również smakiem, który zawdzięcza połączeniu owoców z delikatnym mleczkiem kokosowym i chrupiącymi orzechami włoskimi Chandler.

Składniki
- 2 szklanki porzeczek
- 250 ml mleczka kokosowego
- 100 g Orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
Sposób przygotowania
Porzeczki myjemy i zalewamy szklanką wody. Gotujemy na małym ogniu przez chwilę, a następnie dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wywar studzimy i blendujemy na gładką masę. Przed podaniem dodajemy do zupy mleczko kokosowe oraz posiekane orzechy włoskie. Zupa najlepiej smakuje schłodzona.