Proste ciastka orzechowe z dynią

Chrupiące i aromatyczne!

Ciastka orzechowe
Ciastka orzechowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Migdały, orzechy, wiórki i słonecznik zmiel malakserem na mąkę. Dodaj cynamon i wymieszaj. W drugiej misce połącz mus dyniowy, masło, olej i syrop. Wlej masę do pierwszej miski i dokładnie wymieszaj. Na blasze piekarnikowej ułóż papier do pieczenia. Nabieraj łyżką masę (polecam łyżkę do lodów), wykładaj na papier. Lekko spłaszcz. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni (ustawienie piekarnika: góra/dół, środkowa półka). Wystudź na kratce. Ciasteczka możesz polać czekoladą i posypać orzechami.

Szybkie ciasteczka z płatków owsianychInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas