Proste ciastka orzechowe z dynią
Chrupiące i aromatyczne!

Składniki
- 1 szklanka migdałów
- 1 szklanka orzechów laskowych
- 1 szklanka orzechów ziemnych
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka pestek słonecznika
- 1 szklanka musu dyniowego
- 1 kopiasta łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka ciekłego oleju kokosowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 łyżki syropu z agawy lub innego
Sposób przygotowania
Migdały, orzechy, wiórki i słonecznik zmiel malakserem na mąkę. Dodaj cynamon i wymieszaj. W drugiej misce połącz mus dyniowy, masło, olej i syrop. Wlej masę do pierwszej miski i dokładnie wymieszaj. Na blasze piekarnikowej ułóż papier do pieczenia. Nabieraj łyżką masę (polecam łyżkę do lodów), wykładaj na papier. Lekko spłaszcz. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni (ustawienie piekarnika: góra/dół, środkowa półka). Wystudź na kratce. Ciasteczka możesz polać czekoladą i posypać orzechami.