Reklama

Reklama

Proste ciastka orzechowe z dynią

Chrupiące i aromatyczne!

Składniki

  • 1 szklanka migdałów
  • 1 szklanka orzechów laskowych
  • 1 szklanka orzechów ziemnych
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 szklanka pestek słonecznika
  • 1 szklanka musu dyniowego
  • 1 kopiasta łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka ciekłego oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki syropu z agawy lub innego

Sposób przygotowania

Migdały, orzechy, wiórki i słonecznik zmiel malakserem na mąkę. Dodaj cynamon i wymieszaj. W drugiej misce połącz mus dyniowy, masło, olej i syrop. Wlej masę do pierwszej miski i dokładnie wymieszaj. Na blasze piekarnikowej ułóż papier do pieczenia. Nabieraj łyżką masę (polecam łyżkę do lodów), wykładaj na papier. Lekko spłaszcz. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni (ustawienie piekarnika: góra/dół, środkowa półka). Wystudź na kratce. Ciasteczka możesz polać czekoladą i posypać orzechami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje