Reklama

Reklama

Przepiórcze gniazdka (po 18. miesiącu)

Jajka przepiórcze są zdrowsze od kurzych. Mają też znacznie większą zawartość żółtka. Wykorzystajmy je koniecznie w wielkanocnych potrawach.

Składniki:


  • 4 przepiórcze jajka
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 kajzerka
  • 4 łyżki kiełków z rzodkiewki
  • 2-3 rzodkiewki
  • 1 łyżka oleju
  • szczypiorek lub suszone oregano

Reklama


Przygotowanie:

Pokrój bułeczkę w poprzek na kilka cienkich kromek. Posmaruj je masłem. Następnie umyj oraz osusz kiełki. Ułóż je na kromkach. Sparz wrzątkiem jajka, wybij je na patelnię i usmaż na odrobinie tłuszczu (jak sadzone). Umieść każde na gniazdku z kiełków i posyp ziołami lub zieleniną.

Dowiedz się więcej na temat: jaja

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje