Reklama

Reklama

Przepis na dobry sos

Wieńczy dzieło.

  • Nawet wytrawnym kucharzom zdarzają się wpadki. Co zrobić gdy dotyczą one przyrządzanego właśnie sosu?
  • Gdy sos jest zbyt gęsty, rozrzedź go wywarem warzywnym, rosołem lub bulionem z kostki.
  • Przesolony sos uratujesz, wrzucając kawałek chleba lub surowy ziemniak. Sos z takim "pochłaniaczem" soli musisz chwilę pogotować.
  • Rzadki sos zagęścisz zmiksowanymi warzywami, mąką, śmietaną lub ziemniaczanym purée.

Żeberka w miodzie

Masz ochotę na konkretne jesienne mięsne danie? Przygotuj soczyste żeberka z piekarnika. Mięso podziel na porcję, natrzyj solą, pieprzem oraz czosnkiem, polej olejem wymieszanym z miodem i ostrą papryką, włóż do rękawa foliowego i piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje