Przetwory do mięs i serów

Czosnek marynowany
Czosnek marynowany123RF/PICSEL

Marynowany czosnek z chili

Składniki

  • 4 szklanki wytrawnego białego wina
  • 1/4 szklanki octu winnego
  • 150 g cukru
  • po łyżce soli i pieprzu
  • 2 strąki chili
  • 20 dużych główek czosnku
  • 3 liście laurowe
  • kilka gałązek estragonu
  • oliwa
Kiszone rzodkiewki - jak je zrobićInteria KulinariaInteria Kulinaria

Grzyby w winnej zalewie

Grzyby w zalewie
Grzyby w zalewie123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg dowolnych grzybów leśnych
  • cytryna
  • po szklance czerwonego
  • wina oraz octu (10 proc.)
  • 2 łyżeczki ziaren gorczycy
  • po łyżce ziaren czarnego pieprzu i ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • sól
  • 4 łyżki cukru
  • cynamon

Sposób przygotowania

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z cebuli
Konfitura z cebuli123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg czerwonej cebuli
  • 80 g brązowego cukru
  • ok. 200 ml ciemnego octu winnego
  • kilka łyżek miodu
  • około łyżeczki soli
  • pieprz
  • kilka gałązek tymianku

Sposób przygotowania

Przepis na faszerowaną cebulęInteria KulinariaInteria Kulinaria

Żurawina duszona z jabłkiem

Żurawina duszona
Żurawina duszona123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg świeżej żurawiny
  • 2-3 winne jabłka (ok. 400 g)
  • 300 g cukru

Sposób przygotowania

Przepis na zdrowe batoniki z żurawinąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?