Przysmaki z filetów rybnych

Ryba z warzywami
Ryba z warzywami123RF/PICSEL

Dorsz pod kruszonką

Składniki

  • 4 duże filety z dorsza
  • 1/2 kostki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • po 1/4 pęczka natki, bazylii i koperku
  • 7 łyżek bułki tartej
  • skórka starta i sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki mielonych migdałów
  • sól
  • pieprz
  • masło do posmarowania formy
4 porcji

Sposób przygotowania

Pieczona ryba
Pieczona ryba123RF/PICSEL

Karmazyn w papilotach

Składniki

  • 4 filety (po 15-20 dag) z karmazyna lub innej białej ryby
  • 4 gałązki oregano i tymianku
  • 1 cytryna
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 pomidory
  • 1 mała pomarańczowa podłużna papryka
  • 4 łyżki białego wina
  • gruba morska sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?