Pstrąg w migdałach krok po kroku

Składniki: 1 kg ziemniaków, sól, 1 cytryna, pęczek pietruszki, 4 pstrągi, 2 jajka, 100 g maki, 150 g płatków migdałowych, 3 łyżki oleju, 50 g masła, koperek i cytryna do dekoracji

article cover
Smacznego

Pstrąg w migdałach krok po kroku

Olej  rozgrzać na patelni. Smażyć pstrągi z każdej strony 5-7 minut.
Ryby obtoczyć w mące, jajku i płatkach migdałowych.
Pstrągi skropić cytryną i posolić. Jajka roztrzepać.
Skórkę z cytryny zetrzeć, sok wycisnąć. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku.  Pietruszkę drobno pokroić.
+1
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas