Reklama

Reklama

Pudding jagodowo-borówkowy

Pyszny i orzeźwiający.

Składniki

  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 garść borówek
  • 1/2 banana

Składniki - mus jagodowy

  • 4 łyżki jagód (świeżych lub mrożonych)
  • 1 banan
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 100 ml soku jabłkowego

Sposób przygotowania

Chia namocz w mleku i odstaw, by napęczniały. Banana zblenduj z borówkami i wymieszaj z chia. Jagody zmiksuj z bananem, dolej jogurt oraz sok, ponownie zmiksuj. W szklankach układaj naprzemiennie warstwę puddingu chia i musu jagodowego. Udekoruj owocami i listkiem mięty.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje