Reklama

Reklama

Pulpeciki

Za sprawą kremowego sosu, klopiki będą jeszcze smaczniejsze!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego
  • po łyżeczce soli, pieprzu, oregano, suszonej bazylii
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 jajko
  • mała cebula
  • 8 małych kuleczek mozzarelli
  • łyżka mąki
  • 5 łyżek oliwy

Składniki - sos

  • 2 szklanki pasty pomidorowej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ostrej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka natki pietruszki

Sposób przygotowania

1. Mięso dokładnie wyrób z przyprawami, jajkiem i drobno posiekaną cebulą. Podziel na 8 porcji, do środka każdej z nich wciśnij kulkę sera. Obtocz w mące i krótko obsmaż pulpeciki na oliwie na średniej mocy palnika z każdej strony. 

2. Składniki na sos połącz za pomocą rózgi kuchennej. W razie potrzeby dopraw do smaku. Następnie zalej nim obsmażone wcześniej mięso i duś pod przykryciem przez 20 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.  

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje