Pulpeciki
Za sprawą kremowego sosu, klopiki będą jeszcze smaczniejsze!

Składniki
- 1 kg mięsa mielonego
- po łyżeczce soli, pieprzu, oregano, suszonej bazylii
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 jajko
- mała cebula
- 8 małych kuleczek mozzarelli
- łyżka mąki
- 5 łyżek oliwy
- sos
- 2 szklanki pasty pomidorowej
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- szczypta ostrej papryki
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka natki pietruszki
4 osób
Sposób przygotowania
1. Mięso dokładnie wyrób z przyprawami, jajkiem i drobno posiekaną cebulą. Podziel na 8 porcji, do środka każdej z nich wciśnij kulkę sera. Obtocz w mące i krótko obsmaż pulpeciki na oliwie na średniej mocy palnika z każdej strony. 2. Składniki na sos połącz za pomocą rózgi kuchennej. W razie potrzeby dopraw do smaku. Następnie zalej nim obsmażone wcześniej mięso i duś pod przykryciem przez 20 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.