Reklama

Reklama

Pulpeciki po meksykańsku

Oryginalna propozycja dla miłośników mięsa mielonego

Czas przyrządzenia: 40 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 400 g mielonej wołowiny
  • jajko
  • olej
  • cebula
  • chili
  • 1 op. (450 g) mrożonej mieszanki meksykańskiej (z papryką i fasolą)
  • koncentrat pomidorowy, sól, pieprz
  • kumin, oliwki, bułka tarta

Sposób przygotowania

1. Mięso wyrób z jajkiem, posiekaną cebulą i odrobiną bułki tartej. Dopraw do smaku solą, pieprzem i mielonym chili. Uformuj pulpeciki, obsmaż je na 2 łyżkach oleju, przełóż do garnka. 

2. Wrzuć zamrożoną mieszankę meksykańską, wlej 2-3 szklanki wody. Duś całość na średnim ogniu ok. 20 minut. Jeśli danie będzie rzadkie, odparuj nadmiar płynu. 

3. Dodaj łyżeczkę koncentratu pomidorowego, sól, pieprz oraz kumin do smaku. Danie posyp posiekanymi oliwkami. Podawaj np. z tortillą. 

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy