Pulpeciki wieprzowe
Po 3. roku życia.

Składniki
- 3 łyżki mielonego mięsa wieprzowego
- 1 jajko
- kilka gałązek natki pietruszki
- 1 czerwona papryka
- 1 mała cebula
- 2 łyżeczki masła
- szczypta pieprzu i soli
- oliwa
1. Paprykę i cebulę umyj, oczyść i pokrój w drobną kostkę. 2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż osobno paprykę, a potem cebulę.
3. Natkę pietruszki umyj i posiekaj.
4. Mięso włóż do miski, dodaj do niego natkę pietruszki, ostudzone warzywa i wbij sparzone jajko.
5. Przypraw solą i pieprzem, a potem dokładnie wymieszaj.
6. Z mięsa uformuj niewielkie kuleczki, włóż je do garnka z wrzącą wodą z dodatkiem masła i gotuj, aż będą miękkie.