Pulpeciki z mięsa mielonego

Pyszne, delikatne, aromatyczne. Pulpeciki z mięsa drobiowego w sosie pomidorowym będą smakowały wszystkim domownikom. Nic dziwnego, wręcz rozpływają się w ustach.

Sos jest aksamitny, a pulpety wręcz wyśmienite
Sos jest aksamitny, a pulpety wręcz wyśmienite123RF/PICSEL

1. Mięso mielone umieszczamy w misce, dodajemy sól, pieprz, ewentualnie przyprawę do mięsa mielonego, bułkę tartą. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki i dokładamy do zawartości miski razem z cukinią (możemy ją również zetrzeć lub pokroić drobno), wlewamy dwie łyżki oliwy. Mieszamy.

2. Z masy wyrabiamy nieduże pulpety (najlepiej wcześniej lekko zwilżyć dłonie).

3. Do większego garnka wlewamy mleko i zagotowujemy. Dodajemy pulpety i gotujemy całość 30-40 min. na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

4. Pomidory blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji, wlewamy je do garnka z pulpetami. Gotujemy całość chwilę. Podajemy gorące.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas