Pulpeciki z mięsa mielonego
Pyszne, delikatne, aromatyczne. Pulpeciki z mięsa drobiowego w sosie pomidorowym będą smakowały wszystkim domownikom. Nic dziwnego, wręcz rozpływają się w ustach.

Składniki
- 500 g mielonego mięsa drobiowego
- 1 puszka pomidorów
- 100-150 g żółtego sera
- 1 szklanka mleka roślinnego (np. kokosowego)
- 1 cukinia
- sól, pieprz
- oregano
- przyprawa do mięsa mielonego
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- 2 łyżki bułki tartej
1. Mięso mielone umieszczamy w misce, dodajemy sól, pieprz, ewentualnie przyprawę do mięsa mielonego, bułkę tartą. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki i dokładamy do zawartości miski razem z cukinią (możemy ją również zetrzeć lub pokroić drobno), wlewamy dwie łyżki oliwy. Mieszamy.2. Z masy wyrabiamy nieduże pulpety (najlepiej wcześniej lekko zwilżyć dłonie).3. Do większego garnka wlewamy mleko i zagotowujemy. Dodajemy pulpety i gotujemy całość 30-40 min. na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
4. Pomidory blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji, wlewamy je do garnka z pulpetami. Gotujemy całość chwilę. Podajemy gorące.