Puszyste serniki z truskawkami i poziomkami

Wiedeński sernik o smaku kokosowym
Wiedeński sernik o smaku kokosowym 123RF/PICSEL

Wiedeński sernik o smaku kokosowym

Składniki

  • 1 kg mielonego twarogu
  • 1/2 kostki miękkiego masła
  • 8 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżki kaszy manny
  • szczypta soli
  • 3-4 łyżki likieru kokosowego
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • 50 dag truskawek
  • 20 dag poziomek
  • trochę tłuszczu i mąki do formy
16 porcji

Sposób przygotowania:

Dobre rady cukiernika

Rozeta waniliowa na biszkopcie

Rozeta waniliowa na biszkopcie
Rozeta waniliowa na biszkopcie123RF/PICSEL

Składniki

- spód:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

- masa i obłożenie:

  • 50 dag truskawek
  • 7 łyżeczek żelatyny
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 80 dag serka mascarpone
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 1 op. przeźroczystej galaretki
16 porcji

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy sernik w kruchym cieście

Pomarańczowy sernik w kruchym cieście
Pomarańczowy sernik w kruchym cieście123RF/PICSEL

Składniki

- spód:

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 kostka masła
  • 4 żółtka
  • 5 łyżek cukru pudru

- masa:

  • 80 dag mielonego twarogu
  • 1/2 kostki masła
  • 6 jajek
  • 1 budyń waniliowy
  • 2/3 szkl. cukru
  • skórka starta z 1/2 pomarańczy

- sos:

  • 70 dag truskawek
  • 5 łyżek likieru pomarańczowego
  • 2 łyżki cukru pudru
12 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?