Reklama

Reklama

Pyszne gołąbki

Możesz zrobić je w sosie pomidorowym, grzybowym, albo takim jak lubisz. Te gołąbki posmakują każdemu!

Składniki

  • 1 szklanki ugotowanego ryżu,
  • ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,
  • opakowanie mięsa mielonego,
  • 1 cebula,
  • duża głowa kapusty,
  • sól,
  • pieprz,
  • mieszanka ziół,
  • oliwa.

Mięso mielone poddusić na patelni wraz z cebulą. Ugotować ryż i kaszę. Gdy ostygną - wszystko razem wymieszać, dodać mięso, a całość doprawić. Liście kapusty sparzyć. Zwijać farsz dość ciasno. Gołąbki ułożyć w rondelku, na liściach kapusty, podlać odrobiną bulionu. Dusić w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C przez godzinę.

Dowiedz się więcej na temat: gołąbki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje