Pyszne i szybkie desery
Twaróg to znakomita baza do kremów, musów i pianek. Dodaj do niego kilka aromatycznych dodatków i pyszny deser gotowy.
Wiśniowy pucharek
Do miseczki włóż 30 dag mielonego twarogu. Dodaj 1/2 szkl. śmietany kremówki i 1 op. zagęstnika do śmietany. Ubij na puszystą masę. W pucharkach ułóż wiśnie. Przykryj kremem i posyp płatkami migdałowymi.
Jagodowy marmurek
40 dag mielonego twarogu wymieszaj z 3 łyżkami cukru. Połowę sera zmiksuj z 15 dag jagód. Obie masy nałóż do pucharków, lekko przemieszaj widelcem.
Szybkie tiramisu
Utrzyj 4 żółtka z 1 op. cukru waniliowego i 2 łyżkami cukru. Połącz z 50 dag mielonego twarogu. Wymieszaj 1/4 szkl. kawy z 3 łyżkami likieru migdałowego. Naparem skrop ok. 20 biszkoptów (połamanych na kawałki). W pucharkach na przemian układaj ciastka, krem i maliny. Posyp kakao. Schłodź.