Pyszne kartoflanki

Krem z parówkami
Krem z parówkami123RF/PICSEL

Kremowa z pieczonymi jabłkami

Składniki

  • 6 średnich ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 50 ml soku jabłkowego
  • 3 jabłka
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżka oliwy
  • 6 szkl. bulionu warzywnego
  • 3 parówki
  • sól, pieprz, olej
6 porcji

Sposób przygotowania

Zupa z bekonem
Zupa z bekonem123RF/PICSEL

Aksamitna z paseczkami bekonu

Składniki

  • 6 ziemniaków
  • 6 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 pietruszka
  • kawałek (10 dag) selera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 małe pory
  • 15 dag bekonu w plasterkach
  • 1 szkl. śmietany 12 proc.,
  • 2 dymki
  • 6 łyżek startego żółtego sera
  • sól, pieprz,
  • gałka muszkatołowa
6 porcji

Sposób przygotowania

Zupa z mięsem
Zupa z mięsem123RF/PICSEL

Gospodarska z mięsem mielonym

Składniki

  • 6 ziemniaków
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 2 kostki bulionowe
  • 2 surowe kiełbaski (ok. 30 dag)
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • mielony imbir
  • sól, pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania

Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Curry z drobiem
Curry z drobiem123RF/PICSEL

Drobiowa przyprawiona curry

Składniki

  • 2 udka z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka łagodnej przyprawy curry
  • 2 łyżki masła
  • 8 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 szkl. mleka
  • sól, pieprz
  • mielony imbir
6 porcji

Sposób przygotowania

Orientalna zupa z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?