Pyszne placki z cukinii

Nie masz pomysłu na obiad? Wykorzystaj sezon na cukinię. Tym razem przepis na pyszne placuszki.

Placki z cukinii mają wyjatkowy smak
Placki z cukinii mają wyjatkowy smak 123RF/PICSEL

Cukinię zetrzeć, posolić, odstawić, aby puściła sok.

Pomidory pokroić na cząstki, cebulę w talarki, wymieszać z oliwkami. Doprawić oliwą i octem oraz solą i pieprzem.

Cukinię odcisnąć, wymieszać z jajkiem, bułką tartą, miętą i żółtym serem. Doprawić solą i pieprzem.

Formować placki, smażyć. Podawać na liściach sałaty, z pomidora-mi, cebulką i oliwkami. 

Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczaneInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas