Reklama

Reklama

Pyszne posiłki na cały tydzień

Proste, smaczne, pożywne. Te dania umilą każdy dzień!

Pieczone warzywa

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 2 papryki
  • 4 pomidory
  • 4 czerwone cebule
  • • 4 ząbki czosnku
  • cukinia
  • garść fasoli szparagowej
  • szczypta startego na tarce imbiru
  • • 3 łyżki oliwy
  • 1/3 papryczki chilli
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

1. Ziemniaki opłucz, obierz, pokrój w ósemki. Na dno żaroodpornego naczynia wlej oliwę, wrzuć ziemniaki i dobrze wymieszaj. 

2. Dodaj pokrojone papryki, cebule, cukinię, papryczkę chilli, całe pomidory, ząbki czosnku oraz ugotowaną fasolkę szparagową. Posyp solą, pieprzem, imbirem i wiórkami masła. 

3. Piecz godzinę w temp. 180°C. Podawaj z surówkami lub jako dodatek do pieczonego mięsa.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje