Pyszne sajgonki
Azjatycki przysmak w polskiej wersji. Brzmi ciekawie, zatem warto wypróbować przepis!

Składniki na 8 porcji:
- 24 arkusze papieru ryżowego
- 8-10 średnich podgrzybków
- 1 główka sałaty (ew. 1/2 kapusty pekińskiej)
- 2 papryki n 2 marchewki
Przyprawy i dodatki:
- pieprz
- sos sojowy
- gałka muszkatołowa
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Grzyby oczyść, potnij w plasterki. Marchewkę obierz, paprykę rozetnij, usuń pestki. Warzywa pokrój w słupki. Sałatę opłucz, porwij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim grzyby przez 5 minut. Dodaj marchewkę i paprykę. Smaż kolejne 5 minut. Przypraw sosem sojowym i pieprzem.
2. Arkusze papieru kolejno zwilż wodą, aż staną się gładkie i elastyczne. Na każdym połóż sałatę oraz porcję farszu. Zwiń jak gołąbki. Podgrzej na parze.