Pyszności z resztek lata

Ziemniaki z fasolką
Ziemniaki z fasolką123RF/PICSEL

Sałatka ziemniaczana na ciepło

Składniki

  • 1 kg drobnych ziemniaków sałatkowych
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • długa papryczka chilli
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 3 ząbki czosnku, rozgniecione
4 porcji

Sposób przygotowania

Tarta z pomidorami
Tarta z pomidorami123RF/PICSEL

Tarta z pomidorami i kozim serem

Składniki

  • 500 g ugotowanego
  • na parze ryżu basmati
  • 1/4 szklanki nasion sezamu
  • 1 i 1/2 szklanki drobno
  • startego parmezanu
  • 3 jajka
  • łyżeczka soli morskiej
  • 500 g sera ricotta
  • 150 g koziego sera
  • 1/4 szklanki mleka
  • łyżka musztardy
  • ząbek czosnku, posiekany
  • 400 g pomidorków koktajlowych, w połówkach
  • 2 łyżki listków bazylii
  • łyżka oliwy
  • łyżka octu balsamicznego
8 porcji

Sposób przygotowania

Placki z cukinii
Placki z cukinii123RF/PICSEL

Placuszki z cukinii

Składniki

  • cukinia średniej wielkości
  • młoda cebulka, posiekana
  • szklanka fasolki z puszki, odcedzonej i zmiksowanej na purée
  • 2 jajka
  • 2 łyżki startego ostrego sera, np. cheddara
  • duża szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • olej do smażenia
  • 10 pomidorków cherry
  • garść liści szpinaku baby
  • łyżeczka białego octu balsamicznego lub winnego
2 porcji

Sposób przygotowania

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?